Георги Татаров, изгряваща звезда на ВК ЦСКА - възстановяване от травми и превенция

Помагат ми не само в забиването, но и в самите движения на другите елементи – например в посрещането… просто се чувствам по-добре с тях...

Разговор с Георги Татаров – 17 годишна волейболна надежда на ЦСКА


Елена Йоловска: От колко годишен тренираш волейбол?

Георги Татаров: Тренирам от 11-12 годишен, вече от доста време, 5-6 години.


 

Елена Йоловска: В кой отбор започна?

Георги Татаров: Аз съм родом от Кърджали и там, в местния отбор започнах. Волейболът в Кърджали беше най-проспериращият спорт и аз реших да се занимавам с него.


 

Елена Йоловска: А в ЦСКА от колко време си?

Георги Татаров: Това ми е трети сезон в ЦСКА.


 

Елена Йоловска: Как се чувстваш?

Георги Татаров: В началото ми беше малко трудно, трябваше да дойда в София от по-малък град, сам, без родителите ми и докато свикна в началото беше наистина трудно, но вече трета година съм свикнал и ми е по-приятно да стоя в София.


 

Елена Йоловска: Като дете имал ли си травми? Как се отразява професионалния спорт на активно дете? 

Георги Татаров: Когато дойдох в ЦСКА, понеже тук тренировъчният режим е по-различен, тренираме по два пъти на ден, а аз бях свикнал по веднъж на ден и от претоварване се получиха болки в кръста, които не ми позволиха да тренирам пълноценно 1-2 месеца. След като възстанових кръста ме заболя рамото. Още 1-2 месеца и не можех да тренирам. Към момента, тази година да “чукнем на дърво”, нямам никаква травма.


 

Елена Йоловска: Ти си на 17 и още растеш. Нормално е децата да тренират по-малко, но вече като си в националния отбор и в мъжкия отбор на ЦСКА, да имате двуразови тренировки и натоварванията да са по-сериозни. Как ти се отразяват двуразовите тренировки? При травма спираш ли да играеш? 

Георги Татаров: Не, не спирам да тренирам, просто наблягам на волейболни елементи, в които не е толкова голямо натоварването в рамото, например или върху кръста. Не скачам, не забивам…


 

Елена Йоловска: Повече ОФП?

Георги Татаров: Да, повече внимание на други елементи като посрещане, подаване, но не спирам тренировките.


 

Елена Йоловска: За да не губиш мускулатура.

Георги Татаров: Да, през това време, дори когато имам тези болки, аз продължавам да си правя кондиционната подготовка, просто с по-леки килограми, наблягам повече върху други части на тялото.


 

Елена Йоловска: А какво му беше точно на рамото ти?

Георги Татаров: При самото ми движение, в което си изтеглям ръката назад, при атака… тази болка ме лимитираше да направя цялото движение. Посъветвах се с физиотерапевти, които ми дадоха упражнения и лека полека започнах да заздравявам рамото.


 

Елена Йоловска: Само с упражнения? Физиотерапия?

Георги Татаров: Не, само с упражнения.


 

Елена Йоловска: Брейс някакъв сложи ли?

Георги Татаров: Не, не съм правил нищо.


 

Елена Йоловска: И с кръста предполагам по същия начин?

Георги Татаров: Да по същия начин, въпросът беше дори, че упражненията, които ми даваха за кръста и за рамото, горе долу бяха идентични. Те бяха свързани със самия гръб.


 

Елена Йоловска: И засилване мускулатурата на гърба?

Георги Татаров: Упражнения за по-голяма мобилност на гърба, за да може се избегне усукването в кръста, които наистина ми помогнаха да заздравя цялата мускулатура и от тогава наистина нямам болки.


 

Елена Йоловска: И сега просто продължаваш да държиш мускулите здрави?

Георги Татаров: Да, аз продължавам да правя упражненията за рамо и за кръст, и не ги спирам, когото спре да ме боли.


 

Елена Йоловска: А в Кърджали, в ранните години на твоята кариера, имал ли си травми?

Георги Татаров: Не, нямал съм, ние тогава тренирахме и по-малко, единственото нещо, което ми се е случвало е, че си счупих ръката. Един месец трябваше да нося гипс. Пропуснах едно важно състезание, но някаква по-сериозна травма нямам.


 

Елена Йоловска: А как стана счупването на ръката?

Георги Татаров: В час по физическо възпитание, играхме баскетбол…


 

Елена Йоловска: Явно баскетболът не е за теб… 

Георги Татаров: Да… (смеете се)… и сега, когато всичко е професионално, не ми е позволено да играя други спортове, точно за да се пазя от контузии. Тогава паднах, беше пукнато само, не беше нещо сериозно, но трябваше да се носи гипс все пак.


 

Елена Йоловска: След свалянето на гипса носил ли си някакви ортези, компресиращи ръкави, някакви помощни средства?

Георги Татаров: Не, не съм носил, само си спомням, че ми беше отслабнала цялата ръка и беше много трудно в началото, но не съм използвал нищо.


 

Елена Йоловска: Колко време ти трябваше, за да възстановиш мускулатурата на ръката?

Георги Татаров: Първо един месец гипс, после още поне един месец и половина, за да се върна в предишното ми състояние.


 

Елена Йоловска: Компресиращи ръкави ползвал ли си?

Георги Татаров: Да, използвал съм компресиращи ръкави на тренировка, не съм пробвал още на мачове и наистина чувството е друго, когато съм с тях – умората е по-малка, по-лесно се възстановявам и съм много доволен.


 

Елена Йоловска: А при забиване усещаш ли да имаш повече сила в ръката, повече бързина?

Георги Татаров: Да, помагат ми не само в забиването, но и в самите движения на другите елементи – например в посрещането… просто се чувствам по-добре с тях.


 

Елена Йоловска: А знаеш ли кой е Димитър Златанов, Димо Тонев… Любо Ганев?

Георги Татаров: Да, легенди на българския волейбол, Димитър Златанов – единственият български волейболист в залата на славата, просто едни легенди, на които гледам с възхищение, и от които опитвам да се уча.


 

Елена Йоловска: Ти си изгряваща звезда, само на 17 и показваш доста добри резултати, така че има ли шанс да имаме нови такива легенди… във волейбола?

Георги Татаров: Ами да, ние младите точно затова тренираме и работим толкова много, защото това е нашата мечта - да станем като легендите, които изброихте.


 

Елена Йоловска: Ще ми се да поговорим малко за базата и условията, при които се готвят нашите професионални спортисти, респективно във волейбола, а и в другите спортове… на мен лично ми прави впечатление, като че ли нашият спорт последните 10 години започна да изостава, спрямо световния. Имаш ли такова усещане, чувство… ти си много млад, но все пак?

Георги Татаров: Моите знания са предимно за волейбола и според мен може би преди 10 години, дори по-малко, България наистина беше много силна във Волейбола. Пример е олимпиадата 2012, на която станахме 4-ти, тогава наистина бяхме един много добър отбор, после може би няколко години имаше някакъв спад, изобщо в целия български волейбол, но мисля че от миналата година, българският волейбол се връща там, където му е мястото.


 

Елена Йоловска: Как са нашите зали? Играл ли си всъщност някога в чужбина, на състезание ходил ли си?

Георги Татаров: Да, играл съм в много държави по принцип…


 

Елена Йоловска: В кои?

Георги Татаров: Играл съм в Африка, в Тунис, в Италия, която може би е най-известната волейболна държава, играл съм в Русия, в Белгия.


 

Елена Йоловска: Може ли да сравним, моля те, залите, настилките, условията – прилики и разлики с нашите… къде сме ние?

Георги Татаров: В Италия и в Русия залите, не могат да се сравняват с тези в България, там са по-добре със сигурност, но нашите в сравнение с тези в Тунис са по-добре.


 

Елена Йоловска: А като настилка? Как са нашите настилки спрямо тези в Русия и Италия? Защото това е терена на който вие играете и който е изключително важен за това да няма травми, заради настилката.

Георги Татаров: Да, във всяка държава, в която съм играл винаги се е поставял „Терафлекс“, защото на такива форуми като световно, европейско, задължително трябва да има такава настилка, но съм играл и в зали, в които настилката не е „Терафлекс“, а е паркет или дъски дори и там е доста по-различно, заради разликата в твърдостта. Ако преминеш, както аз цял сезон играя на „Терафлекс“, на паркет е неприятно, защото се получават болки, при мен бяха в колената. При приземяването върху паркета може по-лесно да се нараниш и аз мисля, че трябва да се играе само на „Терафлекс“.


 

Елена Йоловска: Как са коленете ти сега, след като казваш, че си имал проблеми?

Георги Татаров: След като се върнах от тази зала, в която един месец тренирах на паркет, започнах да тренирам само на „Терафлекс“ и от тогава нямам болки.


 

Елена Йоловска: А стелки имаш ли в маратонките за спорт?

Георги Татаров: Да, отскоро имам стелки и ми помагат много, чувствам се много по-добре и наистина има голяма разлика между нормална стелка и тази, която я правят по твоя крак.


 

Елена Йоловска: А кой модел използваш ти?

Георги Татаров: Използвам стелките на FootBalance, жълтите, които са за площадкови спортове.


 

Елена Йоловска: Как ги усещаш? Сега за първи път ли играеш със стелки? 

Георги Татаров: Да, за първи път съм със стелки. В началото ми беше малко странно, защото не бях свикнал и ги ползвах само за ходене, на тренировка не. След това обаче си ги носех и по време на спорт.


 

Елена Йоловска: Чувстваш ли краката си по-стабилни?

Георги Татаров: Да, да, със сигурност.


 

Елена Йоловска: Изморяваш ли се по-малко?

Георги Татаров: Да, точно както казах, има много голяма разлика между нормалните стелки и персонализираните.


 

Елена Йоловска: Смяташ ли, че са допринесли за решаването на проблема в коленете?

Георги Татаров: Мисля, че да и не само в коленете, но и помагат за предотвратяване от бъдещи травми и целият баланс, който се получава смятам, че е нещо много добре.


 

Елена Йоловска: Понеже в нашия канал имаме доста активни хора, за които спортът не е професионално занимание, но практикуват различни спортове всеки ден за здраве. Дори и при такъв спорт се получават травми. Ти като професионалист, какво би посъветвал активните хора – загрявка, спорт, разтягане, възстановяване… какво би споделил от твоя опит?

Георги Татаров: Според мен независимо дали се занимаваш професионално или като хоби, тялото винаги трябва да се загрява преди някакво натоварване, иначе така най-лесно стават контузии, а в професионалния спорт, не само във волейбола, травмите са наистина много. Това, което казват че “спортът е здраве”, но това е така ако го практикуваш непрофесионално, в професионалния наистина има риск от травми и контузии.


 

Елена Йоловска: Кои са най-честите травми във волейбола.

Георги Татаров: Във волейбола най-честите са болки в рамото, поради забивките, болки в коляното при отскачането, при приземяването. Разбира се, ако приземяваме на по-твърдо е по-голям шансът да ни заболят колената, също така при доста състезатели се получава и болка в кръста, заради многото различни движения във волейбола и затова цялата коремна мускулатура, трябва да е изключително здрава при един спортист, не само при волейболистите.


 

Елена Йоловска: Как възстановявате? 

Георги Татаров: Зависи, когато сме с националния отбор, организацията е по-добра и възстановяването е на по-високо ниво. Използват се SPA процедури, сауна, и също така тази година използвахме „криo ботуши“, които са много добри и ние ги използвахме повече по време на състезанията, в тренировъчния процес не толкова често, но след мач веднага ги правехме, за да можем да се възстановим.


 

Елена Йоловска: А масажи?

Георги Татаров: Да, и масажи също. Имаме си масажист в отбора, които се грижи за тези неща… и изобщо почивката, спането, добавките, режимът на хранене.


 

Елена Йоловска: Вода… пиете ли вода?

Георги Татаров: Пием да, понеже нашият спорт е интензивен и доста се изпотяваме.


 

Елена Йоловска: Професионалните спортисти сте научени да пиете вода, което е важно.

Георги Татаров: Да и наистина пием много вода.


 

Елена Йоловска: За какво мечтаеш?

Георги Татаров: Мечтая да играя в мъжкия националния отбор, това ми е най-голямата мечта, също така да успея да се реализирам в по-силните първенства… затова работя, за да може един ден да съм си изпълнил мечтите.


 

Елена Йоловска: Пожелавам ти да си здрав и разбира се, ние сме на разположение за подкрепа.

Георги Татаров: Благодаря Ви!


 

Елена Йоловска: Аз ти благодаря!

Георги Татаров, изгряваща звезда на ВК ЦСКА - възстановяване от травми и превенция

Помагат ми не само в забиването, но и в самите движения на другите елементи – например в посрещането… просто се чувствам по-добре с тях...

Разговор с Георги Татаров – 17 годишна волейболна надежда на ЦСКА


Елена Йоловска: От колко годишен тренираш волейбол?

Георги Татаров: Тренирам от 11-12 годишен, вече от доста време, 5-6 години.


 

Елена Йоловска: В кой отбор започна?

Георги Татаров: Аз съм родом от Кърджали и там, в местния отбор започнах. Волейболът в Кърджали беше най-проспериращият спорт и аз реших да се занимавам с него.


 

Елена Йоловска: А в ЦСКА от колко време си?

Георги Татаров: Това ми е трети сезон в ЦСКА.


 

Елена Йоловска: Как се чувстваш?

Георги Татаров: В началото ми беше малко трудно, трябваше да дойда в София от по-малък град, сам, без родителите ми и докато свикна в началото беше наистина трудно, но вече трета година съм свикнал и ми е по-приятно да стоя в София.


 

Елена Йоловска: Като дете имал ли си травми? Как се отразява професионалния спорт на активно дете? 

Георги Татаров: Когато дойдох в ЦСКА, понеже тук тренировъчният режим е по-различен, тренираме по два пъти на ден, а аз бях свикнал по веднъж на ден и от претоварване се получиха болки в кръста, които не ми позволиха да тренирам пълноценно 1-2 месеца. След като възстанових кръста ме заболя рамото. Още 1-2 месеца и не можех да тренирам. Към момента, тази година да “чукнем на дърво”, нямам никаква травма.


 

Елена Йоловска: Ти си на 17 и още растеш. Нормално е децата да тренират по-малко, но вече като си в националния отбор и в мъжкия отбор на ЦСКА, да имате двуразови тренировки и натоварванията да са по-сериозни. Как ти се отразяват двуразовите тренировки? При травма спираш ли да играеш? 

Георги Татаров: Не, не спирам да тренирам, просто наблягам на волейболни елементи, в които не е толкова голямо натоварването в рамото, например или върху кръста. Не скачам, не забивам…


 

Елена Йоловска: Повече ОФП?

Георги Татаров: Да, повече внимание на други елементи като посрещане, подаване, но не спирам тренировките.


 

Елена Йоловска: За да не губиш мускулатура.

Георги Татаров: Да, през това време, дори когато имам тези болки, аз продължавам да си правя кондиционната подготовка, просто с по-леки килограми, наблягам повече върху други части на тялото.


 

Елена Йоловска: А какво му беше точно на рамото ти?

Георги Татаров: При самото ми движение, в което си изтеглям ръката назад, при атака… тази болка ме лимитираше да направя цялото движение. Посъветвах се с физиотерапевти, които ми дадоха упражнения и лека полека започнах да заздравявам рамото.


 

Елена Йоловска: Само с упражнения? Физиотерапия?

Георги Татаров: Не, само с упражнения.


 

Елена Йоловска: Брейс някакъв сложи ли?

Георги Татаров: Не, не съм правил нищо.


 

Елена Йоловска: И с кръста предполагам по същия начин?

Георги Татаров: Да по същия начин, въпросът беше дори, че упражненията, които ми даваха за кръста и за рамото, горе долу бяха идентични. Те бяха свързани със самия гръб.


 

Елена Йоловска: И засилване мускулатурата на гърба?

Георги Татаров: Упражнения за по-голяма мобилност на гърба, за да може се избегне усукването в кръста, които наистина ми помогнаха да заздравя цялата мускулатура и от тогава наистина нямам болки.


 

Елена Йоловска: И сега просто продължаваш да държиш мускулите здрави?

Георги Татаров: Да, аз продължавам да правя упражненията за рамо и за кръст, и не ги спирам, когото спре да ме боли.


 

Елена Йоловска: А в Кърджали, в ранните години на твоята кариера, имал ли си травми?

Георги Татаров: Не, нямал съм, ние тогава тренирахме и по-малко, единственото нещо, което ми се е случвало е, че си счупих ръката. Един месец трябваше да нося гипс. Пропуснах едно важно състезание, но някаква по-сериозна травма нямам.


 

Елена Йоловска: А как стана счупването на ръката?

Георги Татаров: В час по физическо възпитание, играхме баскетбол…


 

Елена Йоловска: Явно баскетболът не е за теб… 

Георги Татаров: Да… (смеете се)… и сега, когато всичко е професионално, не ми е позволено да играя други спортове, точно за да се пазя от контузии. Тогава паднах, беше пукнато само, не беше нещо сериозно, но трябваше да се носи гипс все пак.


 

Елена Йоловска: След свалянето на гипса носил ли си някакви ортези, компресиращи ръкави, някакви помощни средства?

Георги Татаров: Не, не съм носил, само си спомням, че ми беше отслабнала цялата ръка и беше много трудно в началото, но не съм използвал нищо.


 

Елена Йоловска: Колко време ти трябваше, за да възстановиш мускулатурата на ръката?

Георги Татаров: Първо един месец гипс, после още поне един месец и половина, за да се върна в предишното ми състояние.


 

Елена Йоловска: Компресиращи ръкави ползвал ли си?

Георги Татаров: Да, използвал съм компресиращи ръкави на тренировка, не съм пробвал още на мачове и наистина чувството е друго, когато съм с тях – умората е по-малка, по-лесно се възстановявам и съм много доволен.


 

Елена Йоловска: А при забиване усещаш ли да имаш повече сила в ръката, повече бързина?

Георги Татаров: Да, помагат ми не само в забиването, но и в самите движения на другите елементи – например в посрещането… просто се чувствам по-добре с тях.


 

Елена Йоловска: А знаеш ли кой е Димитър Златанов, Димо Тонев… Любо Ганев?

Георги Татаров: Да, легенди на българския волейбол, Димитър Златанов – единственият български волейболист в залата на славата, просто едни легенди, на които гледам с възхищение, и от които опитвам да се уча.


 

Елена Йоловска: Ти си изгряваща звезда, само на 17 и показваш доста добри резултати, така че има ли шанс да имаме нови такива легенди… във волейбола?

Георги Татаров: Ами да, ние младите точно затова тренираме и работим толкова много, защото това е нашата мечта - да станем като легендите, които изброихте.


 

Елена Йоловска: Ще ми се да поговорим малко за базата и условията, при които се готвят нашите професионални спортисти, респективно във волейбола, а и в другите спортове… на мен лично ми прави впечатление, като че ли нашият спорт последните 10 години започна да изостава, спрямо световния. Имаш ли такова усещане, чувство… ти си много млад, но все пак?

Георги Татаров: Моите знания са предимно за волейбола и според мен може би преди 10 години, дори по-малко, България наистина беше много силна във Волейбола. Пример е олимпиадата 2012, на която станахме 4-ти, тогава наистина бяхме един много добър отбор, после може би няколко години имаше някакъв спад, изобщо в целия български волейбол, но мисля че от миналата година, българският волейбол се връща там, където му е мястото.


 

Елена Йоловска: Как са нашите зали? Играл ли си всъщност някога в чужбина, на състезание ходил ли си?

Георги Татаров: Да, играл съм в много държави по принцип…


 

Елена Йоловска: В кои?

Георги Татаров: Играл съм в Африка, в Тунис, в Италия, която може би е най-известната волейболна държава, играл съм в Русия, в Белгия.


 

Елена Йоловска: Може ли да сравним, моля те, залите, настилките, условията – прилики и разлики с нашите… къде сме ние?

Георги Татаров: В Италия и в Русия залите, не могат да се сравняват с тези в България, там са по-добре със сигурност, но нашите в сравнение с тези в Тунис са по-добре.


 

Елена Йоловска: А като настилка? Как са нашите настилки спрямо тези в Русия и Италия? Защото това е терена на който вие играете и който е изключително важен за това да няма травми, заради настилката.

Георги Татаров: Да, във всяка държава, в която съм играл винаги се е поставял „Терафлекс“, защото на такива форуми като световно, европейско, задължително трябва да има такава настилка, но съм играл и в зали, в които настилката не е „Терафлекс“, а е паркет или дъски дори и там е доста по-различно, заради разликата в твърдостта. Ако преминеш, както аз цял сезон играя на „Терафлекс“, на паркет е неприятно, защото се получават болки, при мен бяха в колената. При приземяването върху паркета може по-лесно да се нараниш и аз мисля, че трябва да се играе само на „Терафлекс“.


 

Елена Йоловска: Как са коленете ти сега, след като казваш, че си имал проблеми?

Георги Татаров: След като се върнах от тази зала, в която един месец тренирах на паркет, започнах да тренирам само на „Терафлекс“ и от тогава нямам болки.


 

Елена Йоловска: А стелки имаш ли в маратонките за спорт?

Георги Татаров: Да, отскоро имам стелки и ми помагат много, чувствам се много по-добре и наистина има голяма разлика между нормална стелка и тази, която я правят по твоя крак.


 

Елена Йоловска: А кой модел използваш ти?

Георги Татаров: Използвам стелките на FootBalance, жълтите, които са за площадкови спортове.


 

Елена Йоловска: Как ги усещаш? Сега за първи път ли играеш със стелки? 

Георги Татаров: Да, за първи път съм със стелки. В началото ми беше малко странно, защото не бях свикнал и ги ползвах само за ходене, на тренировка не. След това обаче си ги носех и по време на спорт.


 

Елена Йоловска: Чувстваш ли краката си по-стабилни?

Георги Татаров: Да, да, със сигурност.


 

Елена Йоловска: Изморяваш ли се по-малко?

Георги Татаров: Да, точно както казах, има много голяма разлика между нормалните стелки и персонализираните.


 

Елена Йоловска: Смяташ ли, че са допринесли за решаването на проблема в коленете?

Георги Татаров: Мисля, че да и не само в коленете, но и помагат за предотвратяване от бъдещи травми и целият баланс, който се получава смятам, че е нещо много добре.


 

Елена Йоловска: Понеже в нашия канал имаме доста активни хора, за които спортът не е професионално занимание, но практикуват различни спортове всеки ден за здраве. Дори и при такъв спорт се получават травми. Ти като професионалист, какво би посъветвал активните хора – загрявка, спорт, разтягане, възстановяване… какво би споделил от твоя опит?

Георги Татаров: Според мен независимо дали се занимаваш професионално или като хоби, тялото винаги трябва да се загрява преди някакво натоварване, иначе така най-лесно стават контузии, а в професионалния спорт, не само във волейбола, травмите са наистина много. Това, което казват че “спортът е здраве”, но това е така ако го практикуваш непрофесионално, в професионалния наистина има риск от травми и контузии.


 

Елена Йоловска: Кои са най-честите травми във волейбола.

Георги Татаров: Във волейбола най-честите са болки в рамото, поради забивките, болки в коляното при отскачането, при приземяването. Разбира се, ако приземяваме на по-твърдо е по-голям шансът да ни заболят колената, също така при доста състезатели се получава и болка в кръста, заради многото различни движения във волейбола и затова цялата коремна мускулатура, трябва да е изключително здрава при един спортист, не само при волейболистите.


 

Елена Йоловска: Как възстановявате? 

Георги Татаров: Зависи, когато сме с националния отбор, организацията е по-добра и възстановяването е на по-високо ниво. Използват се SPA процедури, сауна, и също така тази година използвахме „криo ботуши“, които са много добри и ние ги използвахме повече по време на състезанията, в тренировъчния процес не толкова често, но след мач веднага ги правехме, за да можем да се възстановим.


 

Елена Йоловска: А масажи?

Георги Татаров: Да, и масажи също. Имаме си масажист в отбора, които се грижи за тези неща… и изобщо почивката, спането, добавките, режимът на хранене.


 

Елена Йоловска: Вода… пиете ли вода?

Георги Татаров: Пием да, понеже нашият спорт е интензивен и доста се изпотяваме.


 

Елена Йоловска: Професионалните спортисти сте научени да пиете вода, което е важно.

Георги Татаров: Да и наистина пием много вода.


 

Елена Йоловска: За какво мечтаеш?

Георги Татаров: Мечтая да играя в мъжкия националния отбор, това ми е най-голямата мечта, също така да успея да се реализирам в по-силните първенства… затова работя, за да може един ден да съм си изпълнил мечтите.


 

Елена Йоловска: Пожелавам ти да си здрав и разбира се, ние сме на разположение за подкрепа.

Георги Татаров: Благодаря Ви!


 

Елена Йоловска: Аз ти благодаря!


Полезни продуктиКомпресиращи ръкави ZEROPOINT - Ниво на компресия: СРЕДНО (15-20 mm/Hg)

Подходящи за:

  • Спорт и възстановяване
  • Предпазва от разтежения, травми, контузии
  • Разнасяне на лимфа и млечна киселина, и недопускане на отичане
  • Подобряване на представянето и издръжливостта по време на спорт
  • След операции за разнасяне на отоците и по-бързо възстановяване
  • Пазят телесната температура – при топло време не запарват, а при студено, пазят мускулите топли. Предпазват от вредните UV лъчи.

МЪЖКИ КОМПРЕСИРАЩИ РЪКАВИ5e5ec1bd50460800113a2588

София

70 BGN


Размер
Цвят


To product page
Повече инфрмация

Zero Point компресиращи ръкави

Компресиращите Ръкави Zero Point комбинират най-новите открития в науката и най-новите технологии за възстановяване при интензивен спорт. Постепенната компресия на ръкава осигурява повече кислород и енергия в ръцете Ви.
Компресиращите ръкави интегрират авангардни технологични функции с висококачествени материали, прецизно позиционирани детайли и оптимизирана компресия.
Компресиращите ръкави Zero Point са създадени за тренировки и възстановяване. В допълнение към подобряването на кръвообращението и лимфната циркулация, новите ръкави ускоряват възстановяването и помагат за предотвратяването и лечението на спортни травми.
Компресиращите ръкави Zero Point предлагат защита за Вашите ръце в интензивни и физически натоварващи спортове като баскетбол и други групови спортове, кросфит и триатлон. Ръкавите също спомагат за запазването на телесната температура в променливи температурни условия.
Ако търсите истински ползи от компресията, изберете компресиращите ръкави Zero Point.

НАУЧНО ОПТИМИЗИРАНА КОМПРЕСИЯ ЗА ИНТЕНЗИВЕН СПОРТ И ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ

Компресиращите ръкави съчетават най-новите научни достижения с последната технология за интензивен спорт и възстановяване. Градираната компресия на ръкава дава повече кислород и енергия на ръцете.
Компресиращите ръкави съчетават най-новите технологии с висококачествени материали, прецизно изработени детайли и прецизна компресия. Създадени са за спорт и възстановяване.
Компресиращите ръкави осигуряват защита за ръцете при интензивни и изискващи физическа сила спортове, като баскетбол и други спортове с топка, CrossFit и триатлон.
​​​​​​​Ръкавите също подпомагат поддържането на телесната температура при променливи атмосферни условия.

Могат да се перат на ръка или в пералня на 30°, без омекотител. Сушилня е забранена.

Размери: Измерете бицепса и предмишницата в най-широките зони и вижте на кой размер отговаряте. Ако мерките попадат на границата между два номера, изберете горния.

БИЦЕПС в СМ

Zero Point компресиращи ръкави

22 – 26

XS


25 – 29


S

 

 

 

 

29 – 33


 

M

 

 

 

33 – 37


 

 

L

 

 

37 – 41


 

 

 

XL

 

41 – 45


 

 

 

 

XXL

ПРЕДМИШНИЦА

21 - 23

23 - 25

25 - 28

28 - 31

31 - 34

34 - 37

Сходни статии

болки в глезен
Независимо изследване потвърждава, че персонализираните стелки намаляват възможността за травми

Катедра по Биология на физическата активност Университет Jyväskylä - Финландия Juha-Pekka, Kulmala...

възпалено колянно сухожилие - пателар
Коляно - Възпаление на сухожилие

Едно общо нараняване при спортовете свързани с бягане и скачане е възпалението на коляното сухожилие...

нараняване на коленни връзки
Коленни връзки - Наранявания и решения

Навяхвания на колянната става Навяхването представлява разтягане или частично разкъсване на връзки,...