Болки в коляното 15 минути след активно ходене или бягане

Илиотибиален синдром (IT Band Syndrome) е обикновено диагнозата при болка в коляното, която се появява 15 минути след активно ходене или бягане. Когато коляното „загрее“ през първите минути на активно ходене или бягане, започва пареща болка от външната страна на коляното. Когато този проблем се пренебрегне, травмата може да прерасне в проблем с менискуса.

Ние от ОлСпорт  винаги търсим причината за проблема. В този случай, причините може да са: не добре развити мускули в таза (слаби екстензори на тазобедрената става, слаби мускули на седалището), кривене на глезените навътре при стъпване (хиперпронация), паднали сводове, плоскостъпие.

Най-доброто решение е де се елиминират причините за проблема. Мускулите трябва да се заздравят – това става с упражнения, разтягане / стречинг и масажи и не за кратко време, а постоянно, защото здравите мускули изискват ежедневна работа. Доброто загряване, което повечето хора пренебрегват, е изключително важно. Възстановяването след спорт е толкова важно, колкото и тренировката. Ролерите и домашната електротерапия са част от оборудването на всеки активен човек и спортист. Те са точно толкова важни, колкото и екипировката - обувки, маратонки, компресиращи чорапи и облекла.

Ако по някаква причина не може да се засили достатъчно мускулатурата, тогава стойката може да се подобри с индивидуални ортопедични стелки в комбинация с наколенка за илиотибиален синдром, която да изтегля прониращото коляно навън и да не допуска триене на тъканта в костта.

Други популярни начини за справяне с проблема са медикаменти, инжекции, операции, но те решават ли първопричината за травмата?

Similar articles

приготвяне на отропедични стелки
FootBalance рамо до рамо с професионалистите

Все по-рядко успяваме да споделим какво се случва с AllSport, но всичко е точно, защото редовно прав...

елена йоловска интервю за ползите от ортопедични стелки
Безплатни прегледи на деца от Видин

AllSport, FootBalance и лекарите от Пирогов....

клиника нова - варна
Клиника "Нова" - Варна - с нова машина за ортопедични стелки

Изключително доволни сме да съобщим, че вече и във Варна има машина на FootBalance, така че нашите к...