©2018 AllSport

  • Facebook - White Circle

FootBalance- финландска марка, разпространена на 6 континента в над 50 държави. Фирмата предлага  машина за анализ на ходилата и изработване на индивидуални ортопедични стелки 100% по мярка, които се изработват на място за 10 минути.

 

Компанията е създадена преди 15 години от Ерки Хакала, подиатрист с дългогодишна болнична практика. По онова време и при тях са ползвали старата технология, позната и у нас, за направа на индивидуални стелки,  с вземане на отпечатък, правене на калъп,  и готови стелки след около 2 седмици. Помислил, че би било добре ако се измисли технология, която да позволява направата на стелките да става на момента, за да не се разкарват пациентите. Не само че я измислил, но събрал екип, който да менажира и маркетира уникалния  продукт  в целия свят. До момента няма друга технология, която да прави анализ и да изработва стелки на място за по-малко от 10 минути. Използваните материали позволяват стелките да бъдат динамични, с цел активиране мускулите на стъпалото. Има разработени 6 модела за различни спортове, 5 модела за елегантни обувки и обувки с ток и 6 медицински модела за хора с тежки изкривявания и скъсени крайници. 

Като представители на FootBalance, ние строго съблюдаваме ноу-хауто на фирмата. Работим тясно с най-добрите болници, медицински центрове, клиники, рехабилитационни центрове, аптеки, спортни магазини. Всички ние от опит и от статистиката знаем, че 75% от болките и травмите по костно-ставния апарат са причинени от неправилна стойка! Дори да бяхме най-добрите лекари и физиотерапевти на света и да прилагаме най-различни процедури на пациента, без да обръщаме внимание на краката му, пациентът ще си тръгне от кабинета с неправилната си стойка, паднали сводове и т.н., което означава, че не сме си свършили работата. 

FootBalance ни дава възможност да увеличим броя на доволните си клиенти, като им направим стелки и поставим ходилата им в неутрална позиция. По този начин навигираме ходилата да стъпват правилно, подкрепяме сводовете, коригираме стойката и се грижим за здравето на краката, а оттам и за цялото тяло.