©2018 AllSport

  • Facebook - White Circle

CheckMyLevel е финландско устройство за отчитане възстановяването и нивото на готовност на спортистите по-бързо и по-точно в сравнение с традиционните измервателни устройства, базирани върху сърдечната дейност.

С цел да се предотвратяват травми, в практиката възникна необходимостта от ежедневна проверка нивото на готовност на спортистите. И тъй като времето на всички е ценно, а 10 минути за изследване е твърде много, преди 5 години компанията Juno Medical започна разработката на малко, леко, мобилно устройство. Така на бял свят се появи CheckMyLevel. Устройството се побира в човешка длан и за 30 секунди отчита готовността за тренировка и нивото на възстановяване на спортистите. Данните от изследванията се съхраняват в Cloud Service, така че треньори и лекари могат във всеки един момент, от всяка точка, да проверят данните и статистиката на всеки един състезател и на целия отбор като цяло. Устройството отчита готовността на вегетативната нервна система, което е важно за спортистите, чиито спортове изискват бързина, сила, умения и точност. Чрез измерването се получава информация за нивото на възстановяване и каква трябва да бъде интензивността на тренировката. Благодарение на CheckMyLevel става по-лесно за спортиста и треньора да решат дали тялото е в готовност да следва определеното за деня натоварване или да се намали или увеличи интензитета на тренировката. Спортистът вижда индекса на готовност за тренировка, който показва нивото на възстановяване от тренировката от предишния ден. Треньорът може да следи всички резултати на всички свои атлети, независимо къде се намират те.

CheckMyLevel информира за възстановяването и нивото на готовност на спортистите по-бързо и по-точно в сравнение с традиционните измервателни устройства, базирани върху сърдечната дейност.