©2018 AllSport

  • Facebook - White Circle

Всеки пакет HighBaller включва картата с тригерните точки, която е ключов инструмент за намиране на проблемни области. Картата за начална точка започва от стр. 20 на ръководството и Ви показва 31 от най-често срещаните тригерни точки и засегнатите от тях области.

Следвайте червените светещи области на картата. Червените светещи области означават областите, в които чувствате болка, стягане или схващане. Червеното петно ​​на картината показва къде се намира действителната тригерна точка. След като откриете зоните на болка и тригерната точка на картата, намерете спусъка от тялото си с HighBaller. Поставете HighBaller до тригерната точка и се отпуснете.

Ако имате трудности да намерите точката на задействане от тялото си, поставете HighBaller в близост до района и бавно движете топката за масаж. Когато откриете възпалена зона, открихте своята тригерна точка.


Какво всъщност е тригерна точка?
Тригерната точка е хиперлитрираща област на скелетната мускулатура и миофасциалните ключови точки. Те са като малки камъчета, образувани от мускулни влакна, които са в постоянно състояние на свиване и образуват "възел" в околните фасции. Активните точки на задействане причиняват болка както при покой, така и при стрес. Те могат също да причинят проблеми като световъртеж и да се проявят като мускулни дисбаланси и мускулна скованост.