Спорт срещу агресията в училище с инициативата "Play with us" | AllSport

Спорт срещу агресията в училище с инициативата "Play with us"

Турнирът беше организиран от Федерация Народна топка България /Dodgeball Federation Bulgaria – DBFB/ под наслов "Play with us". От AllSport сме щастливи, че имаме възможността да подкрепяме развитието на българския доджбол. Пожелаваме успех на инициативата “Play with us”!

В края на месец юни 2021г. се проведе турнир по плажна народна топка за ученици 5-7 клас. Участие взеха седем отбора на плажното игрище в комплекс “Спортна София 2000” в парк "Възраждане". Участие взеха седем отбора: The Smarts, Endless Tale, Fusion, два отбора от 96 СОУ, отбор от 29 СУ и отбор от 128 СУ. След награждаването, магията на този спорт имаха възможност да усетят и родителите на децата. 

Инициативата "Play with us" е дело на Федерация Народна топка България с цел справяне с агресията в училище чрез спорта Доджбол. В страната има десет клуба, четири от които са в гр. София. От две години спортът се изучава като специалност в НСА "Васил Левски", а от новата учебна 2021/22 година за първи път ще има и магистърска програма в същото направление. България членува и в Европейската федерация, наред с 28 държави, а спорта е под наблюдение от Международния олимпийски комитет, което е шанс за страната ни да стане част от голямото олимпийско семейство. За последните три години членовете на Федерацията са обиколили повече от 200 училища в цялата страна. След проведени презентации, с демонстрации и разясняване на правилата, в тези училища вече не се играе народна топка, а само Доджбол. По новите световни правила този спорт се играе с пет топки едновременно и правилата се доближават до старата игра, но с някои важни промени. Топките се правят специално за Българската федерация и са меки, леки и безболезнени при контакт. От тази година Доджбола влезе и в университетските програми. Спортът може се играе навсякъде - на лед, на сняг, на пясък, на трева, на батут или в зала.

Даниел Готев  e зам. председател на Федерация Народна Топка България. От 2019 година е хоноруван преподавател в НСА специалност „Доджбол“. Собственик е на два клуба за народна топка - Приказка без Край и Endless Tale. Също така е съдия и треньор по Доджбол.

Децата, които имат желание да опитат този динамичен и интересен спорт, както и да го практикуват, могат да го направят в следните два клуба в гр. София  - The Smarts и Endless Tale. В програмата е заложено и сформиране на мъжки и женски отбори.

Повече информация за спорта може да намерите на: https://www.narodnatopka.com/

Снимки от турнира и от проведената на 05.07. открита тренировка на децата от летния камп на ФК "Олимпия" може да видите накрая на статията. В тренировката и мини турнира се включиха над 50 деца и целия треньорски щаб. Мероприятието и този път беше под наслов "Play with us". 

Ние от AllSport се радваме, че предпазваме младите спортисти от травми и ги съпътстваме в периодите на възстановяване!

Comments

No comments yet.

Be the first to leave a comment.

FootBalance рамо до рамо с професионалистите

Все по-рядко успяваме да споделим какво се случва с AllSport, но всичко е точно, защото редовно прав...

Read more
Безплатни прегледи на деца от Видин

AllSport, FootBalance и лекарите от Пирогов....

Read more
Клиника "Нова" - Варна - с нова машина за ортопедични стелки

Изключително доволни сме да съобщим, че вече и във Варна има машина на FootBalance, така че нашите к...

Read more