Представяне и възстановяване – новини от младата ни тенис надежда Йоана | AllSport

Представяне и възстановяване – новини от младата ни тенис надежда Йоана

Започна Roland-Garros, за първи път през септември – октомври, без обичайната публика, със състезатели, облечени несвойствено за това събитие, но в тон със сезона и температурите.

Забелязахте ли клиновете и блузите под екипите? – Power Compression облекла – те подобряват кръвообращението, не допускат оттичане на крайниците /по-този начин състезателите се изморяват по-бавно/, държат телесната температура /това буквално предпазва от травми/.

Помните ли последния US Open? Забелязахте ли как масово тенисистите овързаха бедра, глезени и т.н. След спиране на активни спортни занимания, мускулатурата спада, гъвкавостта намалява, вероятността от травма се увеличава.

Това наблюдаваме и при спортистите на местно ниво – доста травми и разтежения.

Една от най-добрите млади тенис надежди на България Йоана Константинова, разбра ползата от тези облекла, след лека контузия в рамото.

Ето какво сподели с нас, нейния треньор Велиан Бакалов, за новите успехи на възпитаничката си.

„През последните три седмици Йоана участва в два турнира от календара на Тенис Европа до 14г. в Сърбия.

Игра 1/4 финал на турнира в Суботица и спечели този в Чачак, без да загуби сет срещу девойки с година по-големи от нея. С класиранията си успя да достигне до 27 място в ранглистата на Тенис Европа до 14г. През изминалата седмица дебютира с участие в турнир от календара на ITF до 18г. в Созопол. Игра 1/4 финал на сингъл и 1/2 финал

на двойки. Спечели мачове срещу момичета с пет години по-големи от нея. От тази седмица дебютира в световната ранглиста за девойки, едва на тринадесетгодишна възраст.

От известно време Йоана използва продуктите на АllSport и се чувства отлично. Стелките на FootBalance, модел BALANCE, направени след обстоен анализ на стъпала и стойка, са неизменна част от всяка нейна обувка. Компресиращите продукти на ZEROPOINT ѝ помагат да се възстановява отлично след тежък мач. Използва компресиращите ръкави на всяка тренировка. Йоана сподели, че определено чувства подобрение след контузията в рамото, а според нея и форхендът ѝ лети много по-точно. За десет дни, Йоана използва и устройството за физиотерапия Bluetens, което ѝ помогна да преодолее по-бързо дискомфорта в рамото.  По време на дългите пътувания използва хибридните чорапи на ZEROPOINT, които не изморяват краката и гърба ѝ, вследствие по-дългото стоене в колата.“

Йоана ни изпрати снимки от последния си турнир в Созопол и специални благодарности към Allsport за оказаната подкрепа.

Тя е от малкото български спортисти, които ползват компресиращи продукти под екипа си.

Може би защото е много млада и по-лесно се адаптира към новите неща.

Comments

No comments yet.

Be the first to leave a comment.

FootBalance рамо до рамо с професионалистите

Все по-рядко успяваме да споделим какво се случва с AllSport, но всичко е точно, защото редовно прав...

Read more
Безплатни прегледи на деца от Видин

AllSport, FootBalance и лекарите от Пирогов....

Read more
Клиника "Нова" - Варна - с нова машина за ортопедични стелки

Изключително доволни сме да съобщим, че вече и във Варна има машина на FootBalance, така че нашите к...

Read more